2011. november 21., hétfő

Báránysült kuszkusszal



Mi illik igazán a maradék csirke vagy báránysülthöz? A kuszkusz. Kétszeres mennyiségű víz kell hozzá, elég felönteni forró vízzel. Egy kevés mézet is adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk. Villával összekeverjük, majd lefedjük a tálat. A kuszkusz a melegben öt perc alatt megpuhul. A kuszkusz Marokkóban általában ünnepi étel, és többnyire tesznek bele valamilyen csonthéjast és aszalt gyümölcsöt is. Hugh mandulát, aszalt sárgabarackot és enyhén pirított hagymát tett hozzá, de választhatunk bármi mást.

A keveréket hagyjuk kihűlni, ez eltart egy ideig. Hogy a maradék báránysültnek még jobb íze legyen, a darabokra tépett husit serpenyőben átpirítjuk. A citromlé és a menta némi frissességet és savanykás ízt ad az ételnek, tegyünk hozzá. Összeforgatjuk az egészet és kész is. Hidegen melegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése