2011. november 21., hétfő

Maradék sertéssült édesköménnyel



Az a tény, hogy nem kerülhet hús a tányérunkra anélkül, hogy meg ne ölnénk érte egy állatot, Hugh számára azt jelenti, hogy a hús a legértékesebb élelmiszer. Ha már meg kell ölnünk őket, a legkevesebb, hogy a lehető legjobb életet biztosítsuk nekik. Az is elvárható tőlünk, hogy az állat minden ehető részét felhasználjuk. Mindenkit felizgat egy sült vacsorára, de ugyanúgy kell lelkesednünk a maradékokért is. Hugh három kedvenc receptjét írom le, mindegyik maradékokból készült. Sertésből, marhából és bárányból. Ez itt az első:)

az édesköményt nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsíron megpirítjuk. Pár szem apró egész főtt burgonyát pirítunk hozzá, majd a végén beleszeleteljük a sertéssült maradékát. Addig pirítjuk, míg az ételünk át nem vesz valamennyit az édeskömény ízéből. Csíkokra vágott mentalevelekkel és kevés citromlével fejezzük be.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése